Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in D:\www\bokkepruik.nl\www\libraries\cms\application\cms.php on line 464 Weblog van Hotel Restaurant De Bokkepruik, Hardenberg

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in D:\www\bokkepruik.nl\www\templates\bokkepruik17a\functions.php on line 202

Jubileum 20 jaar in het Vechtdal

In dit jubileumjaar 2012 overdenk ik de jaren die ik nu in het Vechtdal vertoef en zal ik een poging te doen te vertellen waarom ik nu - zoals ik me net realiseer na jarenlang zwerven viahuisgemaakte jam allerlei prachtige plaatsen op deze aardbol - al 20 jaar op deze plek in het Vechtdal ben blijven hangen. Natuurlijk omdat het een landschappelijk prachtige plek is; je kan er nog van alles vinden in de natuur. Onder andere allerlei kruiden, bloemen, fantastische paddestoelen, groenten en vis uit de steeds schoner wordende Vecht. Alleen jammer dat er nog steeds niets van de nog steeds talrijker wordende rivierkreeft mag worden gevangen het zou een prachtig Vechtdal product zijn. En dan natuurlijk de mensen die allemaal even trots zijn op hun product en daar ook alles voor doen, zoals wij dat in ons bedrijf ook doen.

Lees meer...

Leer mie de Vechte kennen

Dit zinnetje hoor ik mijn schoonvader een echte Hardenberger met grote regelmaat gebruiken, vooral op momenten dat dit ook vaak echt van toepassing is.
In mijn geval kan je dat nog wat meer letterlijk nemen; daar ik ondanks dat ik 20 jaar in dit gebied woon, nog steeds je reinste import ben, want het enige dialect wat ik beheers is dat van mijn eigen geboorte streek West Friesland.

Desondanks waren er toch nogal veel momenten waarop je me samen met mijn dochter Iris regelmatig langs de waterkant kon vinden om salamanders, rivierkreeft, stekelbaarsjes, zoetwatermossels en kikkerdril op te vissen om met haar toch maar zoveel mogelijk mijn liefde voor het water te delen.
Tevens wilde ik haar laten zien dat er vooral langs deze mooie rivier nog erg veel prachtige planten en ook kruiden groeien iets wat me vooral opvalt op een van die schaarse momenten dat ik tijd heb om te gaan vissen.

Lees meer...

paddestoelenPaddestoelen

In afwachting van de volgende volle maan met liefst wat regen, helaas voor de zonaanbidders natuurlijk, maar het helpt allemaal om de paddestoelen weer uit de grond te laten schieten. En dan maar hopen dat er weer veel van die lekkere soorten bij zijn, zoals: eekhoorntjesbrood, kastanjeboleet, cantharellen en oesterzwam, die niet alleen het mooiste bio, eko en scharrelvoedsel van ons land zijn, ze groeien ook nog eens zomaar overal!

Lees meer...

Lekkere lente kriebels

Geweldig wat een lekker gevoel dat het zonnetje weer eens een paar dagen schijnt. Je hebt gelijk weer meer zin in alles. Ook op straat zie je meteen weer mensen die weer aan andere dingen denken dan aan hoge hypotheken, donkere mistige en koude dagen, je ziet iedereen ziet er meteen weer beter uit en kijkt een stuk vrolijker.

Lees meer...