Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in D:\www\bokkepruik.nl\www\libraries\cms\application\cms.php on line 464 Lekkere lente kriebels

Lekkere lente kriebels

Geweldig wat een lekker gevoel dat het zonnetje weer eens een paar dagen schijnt. Je hebt gelijk weer meer zin in alles. Ook op straat zie je meteen weer mensen die weer aan andere dingen denken dan aan hoge hypotheken, donkere mistige en koude dagen, je ziet iedereen ziet er meteen weer beter uit en kijkt een stuk vrolijker.

Ongeveer het zelfde gevoel hebben wij in de keuken nou ook ! Er worden alweer volop reegeiten aangevoerd; het mooiste reevlees van het jaar. Dus niet echt in de door iedereen voor lief genomen wildtijd ergens in november, dan word er meestal geen ree geschoten in Nederland dus alle ree met kerst is diepvries of komt uit landen als Schotland, Duitsland, Oostenrijk of Hongarije; dat is ook niet slecht maar niet zo mooi als de beste kwaliteit scharrelvlees die nu door jagers uit de omgeving worden binnen gebracht. De geitenjacht duurt meestal tot 15 maart, dat is soms verschillend per jachtgebied. De bokkenjacht meteen of op 1 mei ; ook weer erg mooi vlees maar iets steviger als de geiten. De bokkenjacht duurt behoorlijk langer nl. tot 1 september.

Verder heeft ree eten in deze tijd van het jaar ook nog een ander voordeel; namelijk dat je het met een kompleet ander garnituur combineert, vaak wat frisser zoals asperges,verse morieltjes, de eerste voorjaarsgroenten en bijvoorbeeld met een frisse rabarber of dragonsaus.

Ook komen deze week de eerste zuiglammeren binnen,  de eerste kruiden komen al weer boven de grond en sommige struiken en bomen beginnen al weer die mooie lichtgroene waas te vertonen over een ruime maand vind je alweer de eerst morieltjes in de duinen kortom het is weer leuk om een nieuwe menukaart te maken. Zuiglam of reebok met asperges en een mooie lichte morieltjessaus, dat zijn nou dingen waar we hier in de keuken van de Bokkepruik (whats in a name) nou echt vrolijk van worden en ik zou zeggen kom het eens proberen in een van de of beide seizoenen en proef wat u zelf het lekkerst vindt.